Γάμος

Κριτήρια για τη σωστή επιλογή του χώρου δεξίωσης γάμου

δεξίωση γάμου λευκάδα

H διοργάνωση του γάμου σας είναι μια καθαρά προσωπική διεργασία και αποτύπωση των ιδιαιτεροτήτων σας και επιθυμιών ως ζευγάρι. Ιδανικά, η ημέρα του γάμου σας θα πρέπει να εκφράζει τον χαρακτήρα σας, την ιστορία σας καθώς και τις αναμνήσεις σας. Είτε είστε λάτρεις του κλασικού ή μποέμ υποστηρικτές, η ημέρα αυτή θα πρέπει να φέρει το αποτύπωμά σας.

Mία από τις πιο σημαντικές εργασίες στην to-do list του γάμου σας είναι η επιλογή του χώρου της δεξίωσής σας. Παρακάτω θα διαβάσετε τα σημαντικά κριτήρια που υπογραμμίσαμε για εσάς και την ονειρική αυτή ημέρα.

Να είναι ευρύχωρος για τους καλεσμένους σας

Σιγουρευτείτε πως ο χώρος που έχετε επιλέξει είναι αρκετά ευρύχωρος για τον αριθμό των καλεσμένων σας. Προσπαθήστε να φανταστείτε τον χώρο με τραπέζια και έπιπλα καθώς και χώρο για χορό. Εάν έχετε βρει τον χώρο των ονείρων σας και είστε σίγουροι για την επιλογή σας τότε μπορείτε να δουλέψετε αντίστροφα και να προσαρμόσετε τους καλεσμένους σας όπως και την διάταξη στον συγκεκριμένο αυτό χώρο.

Φωτισμός

Ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια είναι ο φωτισμός, μιας και δίνει όλη την ατμόσφαιρα στην δεξίωσή σας και προδιαθέτει ανάλογα τους καλεσμένους σας. Έτσι λοιπόν από ένα όμορφο ειδυλλιακό φωτισμό με κεριά την ώρα του φαγητού έως και τον φωτισμό για το πάρτι που θα ακολουθήσει είναι σημαντικό να υπάρχουν αυτές οι παροχές.

Πάρκινγκ

Ο χώρος του πάρκινγκ θα πρέπει να είναι ανάλογος και των καλεσμένων σας ή διαφορετικά να μπορούν να εξυπηρετηθούν από επαγγελματίες που θα διαφυλάξουν την ασφάλεια των αυτοκινήτων. Ένας χώρος χωρίς δυνατότητα πάρκινγκ σίγουρα θα δυσαρεστήσει τους καλεσμένους σας.

Περιοχές φαγητού- ποτού και πάρτι!

Μία δεξίωση γάμου είναι όμορφο να έχει σαφή διαχωρισμό του χώρου όπου είναι το φαγητό και του χώρου όπου θα γίνει το πάρτι και το μπαρ. Έτσι, θα δώσετε μια αίσθηση νοητών διαζωμάτων που θα διευκολύνουν την ομαλή ροή της δεξίωσής σας.

Ιδιωτικότητα

Η ιδιωτικότητα κυμαίνεται και διαφέρει από χώρο σε χώρο και σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει η υπόσταση του χώρου όπως και η τοποθεσία του. Εάν λοιπόν έχετε επιλέξει να διοργανώσετε την ημέρα του γάμου σας στον βοτανικό κήπο ή σε ένα κεντρικό δημόσιο πάρκο τότε να είστε προετοιμασμένοι για την διέλευση περαστικών από τον χώρο σας. Εάν αυτό δεν σας ενοχλεί τότε go for it!

Εναλλακτικά, η λύση είναι το κτήμα είτε ένας χώρος σε ένα ξενοδοχείο ή ακόμη και ένας ιδιωτικός χώρος σε ένα σπίτι. Εάν πάλι στο κτήμα τελούνται ταυτοχρόνως δύο με τρεις δεξιώσεις τότε μπορεί να ακούσετε το καραόκε του διπλανού σας όντας σε εξωτερικό χώρο. Ιδανικά λοιπόν προσπαθήστε να κρατήσετε τον χώρο που θα συνδυάζει τον βαθμό ιδιωτικότητας που σας ταιριάζει.

Καλός ήχος και ακουστική

Η απόδοση ήχου του χώρου είναι σημαντικό να είναι καθαρή και να μην κάνει ηχώ. Μπορείτε να ζητήσετε από τον ιδιοκτήτη του χώρου να σας κάνει ένα sound check και να δείτε πως αλληλεπιδρά.

Μια μαγευτική θέα

Ποια είναι η πρώτη αίσθηση που θα πάρουν οι καλεσμένοι σας με την είσοδο τους στον χώρο που επιλέξατε? Είτε είναι μια όμορφη βιομηχανική θέα κορυφογραμμής κτηρίων πόλης είτε βουνά στην εξοχή είτε η ίδια η θάλασσα είναι σημαντικό να προσδιορίσετε την δεξίωσή σας με βάση αυτό το στοιχείο. 

Related Posts